DSC_9699.jpg
 

Da vi selv blev introduceret til naturligt producerede vine, åbnede der sig en hel ny verden af smag, og for os var ingen vej tilbage.

Især fordi vi i forvejen er tiltrukket af god kvalitet, passioneret håndværk og anderledes tilgange til drikke- og fødevarer.

Naturligt producerede vine vil sige, at druerne enten er dyrket økologisk, biodynamisk eller på en anden ikke-certificeret måde, der stadig er i bedre pagt med naturen.


De volatile (flygtige) aromaer, de skiftende nuancer og de sjove oplevelser, der er forbundet med naturvin, har vundet over konventionel/klassisk vin i vores hjerter. Derfor vil det også primært være naturvin, som vi sælger fra bunkeren.

Naturvin, hos os, er som præmis altid vildgæret. Det vil sige, at der ikke tilsættes en kulturelt fremstillet vingær, men at vinen er gæret på den gær, der findes i den specifikke vinmark og vinkælder (en væsentlig del af vinens terroir). Vildgæren er vigtig i vin, fordi den spiller en central rolle i at skabe smag. 

Vinene er for en stor dels vedkommende naturligt konserveret dvs. at de er beskyttet af kuldioxid i de mousserende vine og af antioxidanter fra skallerne eks. i de orange vine og rødvinene. Hvis vinen er konserveret med svovlforbindelser som klassisk vin, så er det i otte til ti gange lavere koncentrationer.

Dermed ikke sagt at der ikke er meget at lære af de gamle klassiske  vinbønder, så vi kan ikke afvise at den tilgang også bliver præsenteret i forhold til foredrag og andre events. Vi kan altid lære noget af hinanden!

Så mangler du en naturvins-pusher i Roskilde, så har vi en del lækre flasker på lager til dig.

Er du nysgerrig på området, så lad os guide dig i retning af noget fedt der passer til dig.

Eller vil du bare ned og kigge og se, hvad vi har gang i under jorden, så skal du også være velkommen.

 

Vi har ikke nogle produkter at vise her lige nu.