Oversigt over kommende Events i Bunkeren

Datoer og tid - typisk lørdage 15.30-17

6.11.21 15.30-17 Smagning af Ninas og Niels Vejrhøj-vin

4.12.21 15.30-17 Smagning med Vinbonden, dansk-franskmanden Jon-Frederik Capoul

5.2.22 15.30-17 Smagning og vindebat med Anders Ørnberg (Ørnberg Vin)

5.3.22 15.30-17 Smagning med de Trekroner-lokale vin-afficionados Mads og Eva fra Lieviti ApS

Click Me
event 4.9.21 coff 1.jpg
 

Naturvins-verdenen er noget helt andet end den klassiske vinbranche på flere måder, og de tåler derfor dårligt sammenligning, men nu prøver vi alligevel. Naturvinen fylder måske maksimalt 1-2 promille i verdens-markedsandele sammenlignet. Og måske er det netop fordi branchen er så lille, at alle kender alle og drikker hinandens vin. Så det var selvfølgelig det første, der faldt os ind, da vi opdagede konkurrenterne  i Trekroner (let forbrødret ved at nogle hos Bunker af Vin har gået i gymnasiet med nogle hos Lieviti).
Mads og Eva var tidligt på besøg i Bunkeren og vi i Jernaldergården - og nu er det tid til at vi deler ud af Lievitis vino i Bunkeren.

Og tilbage til sammenligningen - naturvin er en helt anden smags-verden end klassisk vin: lettere, mere saftet, syrligt og friskt - typisk også yngre. Og med Lieviti på programmet, så skal vi smage et godt udvalg af skønne italienske vine.

Billetterne er som altid begrænsede i antal og koster 350 kr. pr. person. De kan erhverves ved at sende en mail til bunkerafvin@mail.com

Lieviti.jpg
 
Vejrhøj.jpg

Smagning af Ninas og Niels Vejrhøj-vin

6.11.21 15.30-17

Vi glæder os meget til endelig at kunne byde velkommen til Nina og Niels Fink, der er bønderne bag de smukke Vejrhøj-vine fra det bakkede Vestsjælland.
Nina og Niels præsenterer et udvalg af deres vine og fortæller om livet som vinbonde efter karrieren i nationaløkonomien. Og når vi har økonomisk fagligled indendørs, så glæder vi os også til at sætte lidt fokus på forbindelsen mellem penge og vinproduktion.
Men at tjene penge var bestemt ikke det, som umiddelbart lå i kortene, da vinproduktionen startede med de første druer i 2015. Niels fortalte, sidst vi talte, at de egentlig havde troet, at de blot skulle have en lidt større køkkenhave og et staudebed, da de købte Vejrhøj-gården i 2009. Det blev til lidt mere end en køkkenhave med de 10.000 vinstokke og de lige så mange flasker hvert år.
Der er begrænsede pladser til smagningen og billetter kan bestilles ved at sende en mail til bunkerafvin@mail.com de koster 350 kr. stykket.

 

4.12.21 15.30-17

Smagning med Jon er et tilbagevendende og vanedannende fænomen. Han er vores franske naturvinspusher fra det rå Nordvestkvarter og det borgerlige Bordeaux.
Jon er udover vinhandler også generationsbonde i Bordeaux, hvor han skaber vin med sin fætter og far. Så her kan I få kloge svar på alt fra, hvorfor vi selvfølgelig skal drikke naturvin til de tekniske spidsfindigheder i Maceration Carbonique. Og så er han forhåbentligvis lige hjemvendt fra en god efterårs høst i det sydvestfranske.
Begrænsede pladser - skriv til bunkerafvin@mail.com det koster 350 kr. pr. drikkende mund.

Jon.jpg
 
Ørnberg.jpg

Smagning og vindebat med Anders Ørnberg (Ørnberg Vin)

5.2.22 15.30-17

Vi prøver igen - og håber at coronaen ikke får has på dette arrangement - for vi har glædet os siden vinteren 2020 til at få Ørnberg Vin på besøg i Bunkeren.

Anders fra Ørnberg Vin gav os sidst vi talte, en forklaring eller en måske rettere en forenkling, som vi har søgt efter længe. Vi forhandler meget økologisk og biodynamisk certificeret vin. Og det har indtil nu været lidt svært på kort og kontant vis at forklare, hvad biodynamisk landbrug betyder og i særdeleshed i forhold til økologisk dyrkning. Anders forklarede det for os i én sætning med landbrugslektorens sans for forenkling:

”økologerne gøder planterne og de biodynamiske bønder gøder jorden.”

Så enkelt kan det siges (og så udelader vi alt det med astrologi, stjerner og måne hos Steiner-bønderne til selve smagningen). Kort sagt er biodynamikken mere fokuseret end økologerne på at skabe biodiversitet i jorden.
Anders vil over 1,5 times tid dele af sin vin, sin viden om dyrkning, vinproduktion og sine holdninger til samme. Han nævnte i øvrigt, at han var lidt bekymret for alt bureaukratiet forbundet med Ø-mærket, og at han i samme ombæring drømmer om at dreje produktionen mere over mod biodynamikken. Den landbrugs- og bureaukratidebat vil vi selvfølgelig gerne spørge mere ind til.
Vel mødt og vildvinshilsner Stefan og Andreas

PS. Billetter købes ved at sende en mail til bunkerafvin@mail.com. Der er som altid begrænsede pladser og billetten koster 350 kr. pr. person.

 

5.3.22 15.30-17.00

 Naturvins-verdenen er noget helt andet end den klassiske vinbranche på flere måder, og de tåler derfor dårligt sammenligning, men nu prøver vi alligevel. Naturvinen fylder måske maksimalt 1-2 promille i verdens-markedsandele sammenlignet. Og måske er det netop fordi branchen er så lille, at alle kender alle og drikker hinandens vin. Så det var selvfølgelig det første, der faldt os ind, da vi opdagede konkurrenterne  i Trekroner (let forbrødret ved at nogle hos Bunker af Vin har gået i gymnasiet med nogle hos Lieviti).

Lieviti.jpg