top of page

Oversigt over kommende Events i Bunkeren

Datoer og tid - typisk lørdage 15.30-17

5.2.22 15.30-17 Smagning og vindebat med Anders Ørnberg (Ørnberg Vin)

5.3.22 15.30-17 Smagning med de Trekroner-lokale vin-afficionados Mads og Eva fra Lieviti ApS

4.6.22 15.30-17 Bunker af cider - smagning med Lars Olsen, vores lokale æble-pusher. 

Click Me
event 4.9.21 coff 1.jpg
Pop-up events: About
Ørnberg.jpg

Smagning og vindebat med Anders Ørnberg (Ørnberg Vin)

5.2.22 15.30-17

Vi prøver igen - og håber at coronaen ikke får has på dette arrangement - for vi har glædet os siden vinteren 2020 til at få Ørnberg Vin på besøg i Bunkeren.

Anders fra Ørnberg Vin gav os sidst vi talte, en forklaring eller en måske rettere en forenkling, som vi har søgt efter længe. Vi forhandler meget økologisk og biodynamisk certificeret vin. Og det har indtil nu været lidt svært på kort og kontant vis at forklare, hvad biodynamisk landbrug betyder og i særdeleshed i forhold til økologisk dyrkning. Anders forklarede det for os i én sætning med landbrugslektorens sans for forenkling:

”økologerne gøder planterne og de biodynamiske bønder gøder jorden.”

Så enkelt kan det siges (og så udelader vi alt det med astrologi, stjerner og måne hos Steiner-bønderne til selve smagningen). Kort sagt er biodynamikken mere fokuseret end økologerne på at skabe biodiversitet i jorden.
Anders vil over 1,5 times tid dele af sin vin, sin viden om dyrkning, vinproduktion og sine holdninger til samme. Han nævnte i øvrigt, at han var lidt bekymret for alt bureaukratiet forbundet med Ø-mærket, og at han i samme ombæring drømmer om at dreje produktionen mere over mod biodynamikken. Den landbrugs- og bureaukratidebat vil vi selvfølgelig gerne spørge mere ind til.
Vel mødt og vildvinshilsner Stefan og Andreas

PS. Billetter købes ved at sende en mail til bunkerafvin@mail.com. Der er som altid begrænsede pladser og billetten koster 350 kr. pr. person.

Pop-up events: About

5.3.22 15.30-17.00

 Naturvins-verdenen er noget helt andet end den klassiske vinbranche på flere måder, og de tåler derfor dårligt sammenligning, men nu prøver vi alligevel. Naturvinen fylder måske maksimalt 1-2 promille i verdens-markedsandele sammenlignet. Og måske er det netop fordi branchen er så lille, at alle kender alle og drikker hinandens vin. Så det var selvfølgelig det første, der faldt os ind, da vi opdagede konkurrenterne  i Trekroner (let forbrødret ved at nogle hos Bunker af Vin har gået i gymnasiet med nogle hos Lieviti).

Lieviti.jpg
Pop-up events: About
bottom of page